Latinica     Ћирилица     English

Udruga/udruženje medicinskih sestara i tehničara u Federaciji BiH je preregistrovano 1. avgusta 2014. godine. Udruženje će imati značajnu ulogu u predstavljanju i informisanju o medicinskih sestrama i tehničarima i sestrinskoj profesiji, promovisanju izvrsnosti u obavljanju djelatnosti te oblikovanju politika. Resursni centar za profesionalni razvoj medicinskih sestara i tehničara koji će biti uspostavljen pri Udruženju služiće kao baza znanja za medicinske sestre i tehničare u Federaciji BiH i pružati mogućnosti kontinuiranog stručnog usavršavanja.

Uprskos teškoj situaciji uzrokovanoj nedavnim poplavama u mnogim dijelovima BiH, Skupština je održana 21. maja 2014. godine i u radu je učestvovalo 27 delegata iz svih kantona FBiH ranije odabranih na kantonalnim nivoima. Sa ciljem jačanja strukture i rada Udruženja, usvojen je niz internih propisa i imenovano novo rukovodstvo: predsjednica Skupštine, 10 članova i članica Upravnog odbora (po jedan iz svakog kantona), predsjednik Upravnog odbora, dopredsjednik Udruženja te Komisija za odabir kandidata za predsjednika Udruženja. Mandat sadašnje predsjednice Udruženja ističe po imenovanju novog predsjednika/predsjednice kojeg će izabrati Komisija za odabir na osnovu utvrđenih kriterija među kandidatima i kandidatkinjama koji se prijave na javni konkurs.

U saradnji sa novim rukovodstvom, ProSes će nastaviti da pruža podršku procesu jačanja Udruženja medicinskih sestara i tehničara u FBiH i sestrinske profesije u BiH.

Dodatne informacije:

  • Službene novine Federacije BiH, broj 82, strana 22 - PDF dokument
         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami