Latinica     Ћирилица     English

Četvrti simpozij s međunarodnim sudjelovanje na temu „Iskustva sestrinske profesije prije i poslije ulaska u EU“ održan je 5. i 6. maja 2016. godine u Mostaru u organizaciji Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Udruge/udruženja medicinskih sestara i tehničara Federacije BiH. Simpozij je okupio više od 500 medicinskih sestara i tehničara iz cijele BiH, Hrvatske i Slovenije.

Ovogodišnja tema simpozija omogućila je razmjenu iskustava sa zemljama članicama Europske unije, koja je podrazumijevala i praktične upute za usklađivanje s europskim direktivama koje je neophodno provesti i u oblasti sestrinstva. Diskutovalo se i o značaju budućeg članstva u Federaciji regulatornih tijela u sestrinstvu Europske unije (FEPI), kao krovnoj organizaciji postojećih udruga medicinskih sestara i tehničara zemalja članica Europske unije.

Simpozij je otvorila glavna medicinska sestra SKB-a Zdravka Lončar, a uslijedilo je šest sesija na kojima su predavanja održali brojni eminentni predavači iz BiH, Hrvatske i Slovenije. Učešće je uzela i menadžerica ProSes-a Ines Katić-Vrdoljak koja je kratko predstavila projekt, kao i svoj magistarski rad na temu: „Implikacije međuorganizacijskih odnosa za uspjeh i održivost razvojnih programa i projekata u zdravstvenom sektoru Bosne i Hercegovine“

Dodatne informacije:

         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami