Latinica     Ћирилица     English

Približno 200 zdravstvenih radnika iz mnogobrojnih zdravstvenih ustanova Republike Srpske, u najvećem broju medicinskih sestara i tehničara, učestvovalo je u prvoj konferenciji udruženja „Resursni centar za profesionalni razvoj medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara za područje Republike Srpske“ koja je održana 6. novembra 2015. godine u Trebinju.

Predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, dr Milan Latinović i dr Jasminka Vučković, koji su također prisustvovali konferenciji naglasili su značaj medicinskih sestara i tehničara i spremnost ministarstva da nastavi podržavati razvoj i organizacija ove struke unutar zdravstvenog sistema.

Resurni centar su u aprilu ove godine osnovala tri postojeća sestrinska udruženja u Republici Srpskoj (Savez medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske; Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske; te Udruženje diplomiranih medicinara) kao tijelo čiji je zadatak da doprinese stručnom razvoju svih medicinskih sestara i tehničara u Republici Srpskoj. Resursi centar će pružati usluge kao što su stalni stručni razvoj; biblioteka i elektronska biblioteka; edukativni kursevi, seminari i kongresi; pravna, etička i stručna pomoć, i tako dalje. Sve pobrojano doprinijeće pružanju sigurnijih, efikasnijih, humanijih i stručnijih usluga zdravstvene njege stanovništvu Republike Srpske.

Konferencija je bila prilika da se predstavi novoformirani resursni centar, rađanje ideje i razlozi za njegovo uspostavljanje, kao i široka paleta usluga koje će resursni centar progresivno uvoditi u narednom periodu, uz kontinuiranu podršku ProSes-a. Predstavljene su i diskutovalo se o značajnim temama kao što je stalni stručni razvoj, standardizacija zdravstvene njege primjenom standardnih operativnih procedura, i istraživanje u sestrinstvu.


Dodatne informacije:

         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami