Latinica     Ћирилица     English

Sedamnaest medicinskih sestara i tehničara koji dolaze iz različitih dijelova Republike Srpske započelo je u oktobru 2014.g. edukaciju o kvalitetu i sigurnosti obavljanja sestrinske prakse koja će se protezati tokom jednogodišnjeg perioda, a čiji je cilj unaprijediti standardizaciju i kvalitet zdravstvene njege koja se pruža stanovništvu Republike Srpske. Sadržaj edukacije je osmišljen u saradnji sa stručnjacima ProSes-a, a provodiće je Centar za zdravstveni menadžment Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Edukacija, u čijem su fokusu kvalitet i sigurnost zdravstvene njege, ima za cilj kod učesnika izgraditi kompetencije za izradu/adaptaciju i primjenu standardnih operativnih procedura (SOP) zdravstvene njege.

S obzirom da postojeći akreditacioni i certifikacioni standardi za zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj zahtijevaju postojanje SOP-ova zdravstvene njege, izgradnja kapaciteta kritične mase obrazovanih i edukovanih medicinskih sestara i tehničara je od posebnog značaja. Tokom 84 časa teoretske i praktične edukacije i dodatnih 60 časova samostalnog rada u zdravstvenim ustanovama iz kojih dolaze, učesnici edukacije će izraditi, primijeniti i evaluirati 16 standarnih operativnih procedura zdravstvene njege, koji će se zatim staviti na raspolaganje relevantnim organizacijama medicinskih sestara/tehničara i institucijama radi dalje implementacije.

Dodatne informacije:

  • Povezane vijesti - Link
         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami