Latinica     Ћирилица     English

U martu 2016. godine ProSes je potpisao sporazume o suradnji sa Domom zdravlja Tuzla i Domom zdravlja Odžak kao i ministarstvima zdravstva Tuzlanskog i Posavskog kantona o jednogodišnjem pilotiranju nove uloge patronažne medicinske sestre/tehničara, odnosno medicinske sestre/tehničara u zajednici. Nova uloga je definirana strateškim dokumentima i važećim pravnim okvirom na kantonalom i entitetskom nivou.

Patronažne medicinske sestre/tehničari, djelujući kroz odvojenu službu, imat će ključnu ulogu u rješavanju izazova na polju javnog zdravstva. Pružat će visokokvalitetne, dostupne, nepristrane, djelotvorne i rodno senzitivne zdravstvene usluge koje osiguravaju kontinuiranu njegu, a istovremeno voditi računa o ljudskim pravima i potrebama pojedinaca, porodica, grupa i cjelokupne zajednice.

Zajednička uvodna radionica za sve učesnike iz oba doma zdravlja održana je 2. marta 2016. godine u Domu zdravlja Tuzla.

U narednim mjesecima, sprovest će se dodatna edukacija i mentorstvo koja će medicinskim sestrama/tehničarima pružiti adekvatne kompetencije (znanje i vještine) te instrumente potrebne za implementaciju nove uloge.

         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami