Latinica     Ћирилица     English

Projekat jačanja sestrinstva u Bosni i Hercegovini (ProSes) i Zdravstveni centar Brčko potpisali su 14. marta 2017. godine Sporazum o saradnji koji se odnosi na primjenu novog modela pružanja zdravstvene njege u zajednici, a čiji je cilj poboljšanje pristupa kvalitetnim uslugama zdravstvene njege stanovništvu, a posebno ugroženim skupinama.

Da bi se omogućilo medicinskim sestarama obiteljske medicine da u zajednici na sistematičan način stanovništvu pružaju niz usluga vezanih za liječenje postojećih i sprečavanje nastanka novih oboljenja kao i promociju i očuvanje zdravlja, ProSes će aktivno podržati Zdravstveni centar Brčko u provođenju neophodnih obrazovnih, operativnih, organizacionih i materijalnih promjena.

Pored Zdravstvenog centra Brčko, ProSes će u ovoj projektnoj godini podržati unapređenje usluga zdravstvene njege u zajednici u domovima zdravlja Banjaluka, Stari grad Mostar i Mostar (uz Tomislavgrad i Livno kao pridružene domove zdravlja).


Dodatne informacije
:

- Vijest o potpisanom sporazumu objavljena na veb stranici radiobrcko.ba
- Vijest o potpisanom sporazumu objavljena na veb stranici brcko.tv
- Vijest o potpisanom sporazumu objavljena na veb stranici ebrcko.net
- Vijest o potpisanom sporazumu objavljena na veb stranici infobrcko.com

         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami