Latinica     Ћирилица     English

U Domu zdravlja Mostar 29. marta održana je uvodna radionica za 22 patronažne medicinske sestre/tehničara iz domova zdravlja Mostar, Stari Grad Mostar, Tomislavgrad i Livno. Radionica je prvi korak u okviru podrške koju će Projekat jačanja sestrinstva u Bosni i Hercegovini (ProSes) pružati sa ciljem unapređenja usluga zdravstvene njege u zajednici.

Učesnicima se najprije obratio direktor DZ Mostar mr.sc. Mario Kordić. Savjetnica ministra u Federalnom ministarstvu zdravstva Dragana Galić je govorila o sistemu zdravstvene zaštite u Federaciji BiH, a posebno o primarnoj zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenoj njezi u zajednici. Projekat ProSes je predstavila Aldina Bukva-Mahmutović, menadžerica druge komponente projekta posvećene unapređenju zdravstvene njege u zajednici.

U narednih šest mjeseci, domovi zdravlja Mostar i Stari Grad Mostar i ProSes blisko će sarađivati u procesu prilagođavanja postojećih sistema i procesa rada sa ciljem osiguranja kvaliteta i efikasnosti postojećih usluga zdravstvene njege, posebno onih koje se pružaju ranjivim grupama stanovništva (pacijentima starijim od 65 godina, pacijentima sa hroničnim oboljenjima, terminalno oboljelim i nepokretnim). Medicinske sestre iz domova zdravlja Tomislavgrad i Livno, koji su pridruženi domovima zdravlja odabranim za testne lokacije – DZ Mostar i DZ Stari Grad Mostar, učestvovaće u edukativnim radionicama i dobiti osnovnu opremu za rad.


Dodatne informacije
:

- Vijest o uvodnoj radionici objavljena na veb stranici pogled.ba

         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami