Latinica     Ћирилица     English

Domu zdravlja Banjaluka, na svečanosti upriličenoj 23. novembra 2017., uručena je medicinska i nemedicinska oprema ukupne vrijednosti 74.271 KM koja će služiti za pružanje unapređenih usluga zdravstvene njege u zajednici. Opremu će koristiti 40 medicinskih sestara i tehničara koji su u prethodnih šest mjeseci prošli obuku i praktično osposobljavanje u koje je kroz projekat uloženo 116.717 KM.

Nakon uvodnog obraćanja direktorice Doma zdravlja i šefice Katedre porodične medicine Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci prof. dr Gordane Tešanović i obraćanja menadžerice projekta Ines Katić-Vrdoljak, medicinskim sestrama i tehničarima sertifikate su svečano uručili rukovodilac Odjela za bolničku zaštitu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dr med. Milan Latinović i Maja Zarić, koordinatorica zdravstvenog programa Ambasade Švicarske u BiH.

Ova podrška omogućila je kvalitetniji pristup radu u zajednici medicinskih sestara i tehničara u DZ Banjaluka, kroz usluge liječenja pacijenata, prevencije bolesti i njenih komplikacija, te promocije zdravlja. Njihov prioritet je rad sa pacijentima sa hroničnim oboljenjima te najugroženijim osobama.

 

         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami