Latinica     Ћирилица     English

Dvadeset medicinskih sestara i tehničara iz Zdravstvenog centra Brčko dobili certifikate za uspješno završenu obuku za pružanje usluga u zajednici na svečanosti koja je upriličena 6. decembra 2017. godine. Obuku, u koju je uloženo 79.187 KM, zajedno sa opremom ukupne vrijednosti 53.324 KM, je obezbijedila Vlada Švicarske kroz ProSes da bi se unaprijedile zdravstvene usluge koje se pružaju najranjivijim grupama stanovništva u općini Brčko. Zdravstveni centar Brčko je jedan od deset zdravstvenih ustanova koje su u toku prve faze projekta dobile ovu vrstu podrške, a koja će se nastaviti u još 12 domova zdravlja u drugoj fazi projekta.

„Obukom je obuhvaćeno nas dvadeset, a zaista smo puno naučili i čuli iskustva ove vrste pružanja usluga iz Evrope i svijeta. Radim 22 godine, a u našem poslu se, da bi pacijenti bili bolje i kvalitetnije zbrinuti, stalno mora učiti i slijediti primjer boljih“, kaže medicinska sestra Zdravstvene stanice u Bijeloj kod Brčkog, Svjetlana Panić.

Dodatne informacije:

  • Vijest o konferenciji objavljena na stranici - infobrcko.com
  • Vijest o konferenciji objavljena na stranici - brcko.tv
  • Vijest o konferenciji objavljena na stranici - ebrcko.net
         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami