Latinica     Ћирилица     English

Svečanom ceremonijom održanom u Mostaru 3. novembra 2017. godine obilježen je završetak projektnih aktivnosti čiji je cilj bilo unapređenje kvalitete i učinkovitosti zdravstvene njege koju pružaju domovi zdravlja Mostar, Stari Grad Mostar, Tomislavgrad i Livno. Tom prigodom uručena je oprema ukupne vrijednosti 126.858 KM direktorima navedenih domova zdravlja. Također su dodjeljeni certifikati za 22 medicinske sestre i tehničara koji su u prethodnih šest mjeseci prošli i uspješno završili teorijsku i praktičnu obuku iz pružanja sestrinskih usluga u zajednici, u koju je uloženo 89.500 KM.

Događaju su prisustvovali i ministar zdravstva Federacije BiH dr Vjekoslav Mandić, direktorica za saradnju u Ambasadi Švicarske u Bosni i Hercegovini Barbara Dätwyler Scheuer i menadžerica projekta Ines Katić-Vrdoljak.

Direktor doma zdravlja Tomislavgrad Ivan Bagarić je izjavio sljedeće: "Ovaj projekt znači puno više od samih novaca, koliko u biti taj projekt košta. Što to znači? Ljudi koji su na terenu, koji su sami, ostavljeni, rodilje i slično su zapravo korisnici ovog projekta. I oni su na svoj način najranjivija, najosjetljivija skupina i utoliko je svaka potpora prema tim ljudima od dvostruke vrijednosti“.

Dodatne informacije:

         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami