Latinica     Ћирилица     English

U Domu zdravlja Tuzla i Domu zdravlja Odžak 14. septembra 2017. godine održane su završne ceremonije dodjele sertifikata za 21 medicinsku sestru/tehničara koji su uspješno završili teorijsku i praktičnu obuku iz polivalentne patronaže/sestrinstva u zajednici. Time je okončan jednogodišnji projekat započet u martu 2016. godine u navedenim općinama sa ciljem da se unaprijede usluge zdravstvene njege u zajednici.

U tom periodu, ProSes je organizirao edukaciju i podršku u radu za medicinske sestre/tehničare ukupne vrijednosti 130.057 KM, te obezbijedio medicinsku i nemedicinsku oprema u vrijednosti od 57.178 KM u Domu zdravlja Tuzla i 35.160 KM u Domu zdravlja Odžak. Oprema će se koristiti za pružanje usluga polivalentne patronaže i rad medicinskih sestara/tehničara.

Sertifikate je uručila Dragana Galić, savjetnica federalnog ministra zdravstva, koja je tom prilikom istakla značaj edukacije za poboljšanje usluga, sigurnosti, kvalitete i učinkovitosti zdravstvene zaštite za najranjivije grupe stanovništva.

Jedna od sudionika projekta u DZ Tuzla Sidika Fazlić, odgovorna sestra polivalentne patronažne službe, naglasila je korist koju će od unaprijeđene patronaže imati osoblje doma zdravlja i same patronažne sestre, a prvenstveno pacijenti.

O značaju projekta su govorili i načelnica Službe opšte i porodične medicine DZ Tuzla prim. dr. Samira Srabović, glavna sestra DZ Odžak Ana Majić, odgovorna sestra patronažne službe i učesnica pilot projekta iz DZ Odžak Zdenka Lujić.

Ceremonijama su prisustvovali i predstavnici rukovodstava domova zdravlja, Udruge-udruženja medicinskih sestara i tehničara Federacije BiH, zavoda zdravstvenog osiguranja, zavoda za javno zdravstvo, određenog broja kantonalnih ministarstava i drugi.

Dodatne informacije:

  • Video snimak Federalne novinske agencije FENA
  • Vijest o svečanosti objavljena na stranici federalna.ba
  • Vijest o svečanosti objavljena na stranici tuzlanski.ba
  • Vijest o svečanosti objavljena na stranici rtvslon.ba
         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami