Latinica     Ћирилица     English

U petomjesečnom periodu od maja do septembra 2015.g. za četrdeset medicinskih sestara porodične medicine u zajednici koje učestvuju u ProSes pilot projektu u Bijeljini biće organizovana klinička supervizija.

Klinička supervizija je priznati sistem praktične edukacije i konsultacija kojima se podstiče kontinuirano stručno usavršavanje u cilju dostizanja održivih ishoda visoko-kvalitetne zdravstvene zaštite. Inostrani i domaći supervizori/mentori pomoći će medicinskim sestrama da u praksi primjene novu proširenu ulogu i znanja i vještine usvojene tokom prethodnih edukativnih radionica. Posebna pažnja će biti na zdravstvenoj njezi koja se pruža najugroženijim grupama stanovništva u samoj zdravstvenoj ustanovi ili zajednici - starijim osobama i osobama sa hroničnim oboljenjima.

Supervizore čine inostrani i bh. stručnjaci iz oblasti sestrinstva: Morag Henry (napredna sestrinska praksa, predavačica na Institutu sestrinskih nauka Univerziteta u Bazelu), Hansrudolf Stoll (osnivač Službe kućne njega za pacijente oboljele od raka u kantonu Aargau), Rachel Jenkins (magistrica javnog zdravstva, Služba kućne njege u Zirihu), i Vesna Bosnić (diplomirana medicinska sestra dodatno edukovana za rad sa dijabetičarima, Služba kućne njege u Zirihu), te šest bh. medicinskih sestara i tehničara sa dugogodišnjim radnih iskustvom i iskustvom u superviziji (Ankica Stajić-Vujić, Ranka Aničić, Sanja Petrović, Vera Petković, Mirjana Ninković, Nebojša Matić).

         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami