Latinica     Ћирилица     English

U Domu zdravlja Prijedor 8. februara 2017. godine uručena je medicinska i nemedicinska oprema i upriličena ceremonija dodjele sertifikata medicinskim sestrama koje su, u sklopu ProSes-a, učestvovale u jednogodišnjem projektu unapređenja usluga zdravstvene njege u zajednici u ovoj općini.

Sertifikate je uručio ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, a direktorica za saradnju u Ambasadi Švajcarske u Bosni i Hercegovini Barbara Dätwyler Scheuer je uručila opremu direktorici Doma zdravlja Prijedor Slavici Popović.

Jasminka Vučković, rukovodilac Odsjeka za primarnu zdravstvenu zaštitu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je govorila o značaju sestrinstva u zajednici sa stanovišta porodične medicine. Glavna medicinska sestra doma zdravlja Sandra Kusonjić je kratko predstavila obećavajuće rezultate koje su ostvarile medicinske sestre kućnim posjetama nepokretnim i palijativnim pacijentima i godišnjim kontrolnim pregledima pacijenata sa hroničnim oboljenjima.

Od novembra 2015. godine ProSes je podržao Dom zdravlja Prijedor obezbjeđivanjem edukacije i praćenja u radu za 31 medicinsku sestru porodične/obiteljske medicine. Njihov prioritet u radu su pacijenti sa hroničnim oboljenjima, te usluge vezanih za liječenje i za promociju zdravlja.

Projekat ProSes je uspješno podržao uvođenje usluga sestrinstva u zajednici i u domovima zdravlja u Bijeljini, Tuzli i Odžaku, te planira pružiti podršku širenju ovog modela i u drugim domovima zdravlja u Bosni i Hercegovini – do kraja prve faze projekta u Banjaluci, Brčkom i Mostaru.Dodatne informacije
:

- Vijest o završnoj ceremoniji objavljena na veb stranici www.vladars.net
- Vijest o završnoj ceremoniji objavljena na veb stranici www.prijedordanas.com
- Vijest o završnoj ceremoniji objavljena na veb stranici lat.rtrs.tv
- Vijest o završnoj ceremoniji objavljena na veb stranici kozarski.com
- Vijest o završnoj ceremoniji objavljena na veb stranici www.fena.ba

         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami