Latinica     Ћирилица     English

ProSes je podržao učešće predstavnika studijskih programa zdravstvene njege fakulteta u Banjaluci i Tuzli u studijskoj posjeti Fakultetu zdravstvenih studija slovačkog Univerziteta u Prešovu. Studijsku posjetu u periodu od 8. do 12. februara 2015. godine organizovao je Tempus projekat „Reforma i baziranje NPP na kompetencijama u studiju sestrinstva u zemljama Zapadnog Balkana“ (CCNURCA) sa kojim ProSes blisko sarađuje u svojoj trećoj komponenti.

Fokus sastanka odnosio se na usklađenost nastavnih planova i programa u sestrinstvu sa relevantnim direktivama Evropske zajednice (Direktiva 2005/36/EZ Evropskog parlamenta i Savjeta od 7. septembra 2005.godine o priznavanju stručnih kvalifikacija i Direktiva 2013/55/EU Evropskog parlamenta i Savjeta od 20. novembra 2013. godine o izmjeni i dopuni Direktive 2005/35/EZ o priznavanju stručnih kvalifikacija).

Tri bh. fakulteta koja učestvuju u CCNURCA projektu (Univerziteta u Zenici, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Sveučilišta u Mostaru) predstavili su radne verzije revidiranih nastavnih planova i programa. Uz podršku ProSes-a, u narednim sedmicama najmanje još dva bh. fakulteta (Medicinski fakultet Banja Luka i Medicinski fakultet Tuzla) započeće proces revidiranja nastavnih planova i programa oslanjajući se na iskustva CCNURCA projekta.

         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.
pretraži Fondacija fami