pretraži Fondacija fami
Razvoj sestrinstva u zajednici/polivalentne patronaže i pristup ugroženim grupama stanovništa
Latinica     Ћирилица     English

Analiza postojećeg stanja i radionice za definisanje vizije u kojima su učestvovali akteri i projektni partneri, sprovedene prije razvijanja Projekta jačanja sestrinstva u Bosni i Hercegovini tokom proljeća 2012. godine, ukazale su na činjenicu da je ranije uspješan koncept patronaže ili sestrinstva u zajednici gotovo potpuno nestao u BiH. Kao posljedica toga, socijalna isključenost ugroženih grupa stanovništva postaje značajan izazov za zdravstveni sistem BiH.

Stoga je komponenta 2 projekta usmjerena na razvoj i širenje usluga medicinskih sestara/tehničara u zajednici. Poseban fokus je na poboljšanju pristupa i odgovaranju na potrebe ugroženih  grupa stanovništva, dok je dugoročni cilj unaprijeđenje  zdravstvenih ishoda u BiH.

Kako bi se postigli specifični ciljevi širenja sestrinstva u zajednici/polivalentne patronaže, poboljšanja  pristupa ugroženim grupama stanovništva, ProSes  investira u slijedeće oblasti aktivnosti:

         
  KATEGORIJE GRANTOVI ARHIVA LINKOVI
ProSes početna Video ProSes grantovi Arhiva novosti UNICEF
Kontakt Publikacije Odobreni grantovi ProSes bilten WHO
Galerija Aplikacije      
         

Copyright@2007- 2018 Fondacija fami. Sva prava zadržana. Sadržaj ovih stranica ne smije se prenositi bez dozvole vlasnika.