Latinica     Ћирилица     English
         
  КАТЕГОРИЈЕ ГРАНТОВИ АРХИВА ЛИНКОВИ
ПроСес почетна Видео ПроСес грантови Архива новости UNICEF
Контакт Публикације Одобрени грантови ПроСес билтен WHO
Галерија Апликације      
         

Copyright@2007- 2018 Фондација фами. Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе власника.
2015. година
У петомјесечном периоду од маја до септембра 2015.г. за четрдесет медицинских сестара породичне медицине у заједници које учествују у ПроСес пилот пројекту у Бијељини биће организована клиничка супервизија... прочитати више!         Трећи симпозиј с међународним учешћем на тему „Препознавање рада медицинских сестара и техничара у суставу здравства“ одржан је 14. и 15. маја 2015. године у Мостару... прочитати више!
Оснивачка скупштина Ресурсног центра за професионални развој медицинских сестара и здравствених техничара за подручје Републике Српске оџана је 4. априла на Јахорини... прочитати више!         ПроСес је подржао учешће представника студијских програма здравствене његе факултета у Бањалуци и Тузли у студијској посјети Факултету здравствених студија словачког Универзитета у Прешову... прочитати више!
претражи Фондација фами
ПроСес је организовао низ радионица на тему удружења и комора медицинских сестара и техничара у периоду од маја до новембра 2013. године којима је присуствовало више од 40 учесника, већином медицинских сестара и техничара са свих нивоа здравствене заштите и из свих регија и кантона БиХ... прочитати више!         У оквиру ПроСес-а, организована је едукација медицинских сестара и техничара о квалитету и сигурности обављања сестринске праксе. Едукација је дио активности компоненте 1 ПроСес-а која је посвећена признавању сестринске професије и повећању квалитета здравствене његе... прочитати више!
2014. година
Комора медицинских сестара-техничара Федерације Босне и Херцеговине основана је у Бихаћу 27. јуна 2014. године. На Оснивачкој скупштини којој је присуствовало 40 од 60 изабраних делегата из кантона ФБиХ одабрани су предсједник и замјеница предсједника Коморе, предсједник и замјеница предсједника Скупштине Коморе, те чланови и чланице Управног одбора... прочитати више!         Удруга/удружење медицинских сестара и техничара у Федерацији БиХ је пререгистровано 1. августа 2014. године. Удружење ће имати значајну улогу у представљању и информисању о медицинских сестрама и техничарима и сестринској професији, промовисању изврсности у обављању дјелатности те обликовању политика... прочитати више!
Sedamnaest medicinskih sestara i tehničara koji dolaze iz različitih dijelova Republike Srpske započelo je u oktobru 2014.g. edukaciju o kvalitetu i sigurnosti obavljanja sestrinske prakse koja će se protezati tokom jednogodišnjeg perioda, a čiji je cilj unaprijediti standardizaciju i kvalitet zdravstvene njege koja se pruža stanovništvu Republike Srpske... прочитати више!         Standardi, vodiči i protokoli za praksu medicinskih sestara i tehničara pomažu da se poboljša kvalitet zdravstvene njege tako što formulišu dosljedne pristupe u najboljoj praksi. Njima se se unapređuje i standardizuje zdravstvena njega koje se pruža pacijentu/korisniku, a medicinske sestre i tehničari dobijaju smjernice za odgovarajuće parametre zdravstvene njege... прочитати више!