Selma Sinanović, Tuzla 

Studentica III ciklusa na Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu
Odgovorna sestra Zavoda za kliničku farmakologiju univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla
Viša asistentica na Odsjeku zdravstvenih studija Medicinskog fakulteta u Tuzli

Za ovu profesiju sam se odlučila jer volim raditi sa ljudima i pomagati im. Volim i istraživati, a na master i doktorskom studiju sam naučila puno upravo iz oblasti istraživanja, ali i drugih oblasti značajnih za moj svakodnevni rad.

Nakon završetka doktorskog studija, ostajem na svom radnom mjestu u UKC Tuzla, a očekujem napredak u akademskog karijeri. Sve naučeno koristim da pomognem obrazovanje novih generacija studenata na Odsjeku zdravstvenih studija, kao i kolega i koleginica na UKC Tuzla kroz kontinuirane edukacije u kojima aktivno učestvujem. Dakle, ostajem u BiH i svojim ostankom želim učiniti koliko je moguće da nove generacije ne odlaze. Želim direktno učestvovati u izgradnji boljeg obrazovanja, napretku sestrinstva i njegovoj promociji.

Smatram da se u toj oblasti može mnogo toga unaprijediti, a sestrinstvo razviti kao profesija i nauka. U obrazovanje medicinskih sestara potrebno je uvesti više sati kliničke nastave. Nedostaje nam naučni časopis na nivou BiH, a mislim da bi ProSes mogao odigrati tu važnu ulogu.

Dodatne informacije:
Diplomski rad - Attitudes Toward Computarization as a Factor of Improvement of Employees’ Quality Performance in the University Clinical Centre Tuzla