U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, od 1-4. juna 2023. godine održana je četverodnevna edukacija na temu „Razvoj menadžerskih vještina u sestrinstvu“, u bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini. Učesnici su imali priliku razgovarati o brojnim temama kao što su upravljanje ljudskim resursima, planiranje, izazovi i motivacija u menadžmentu, komunikacija medicinske sestre-tehničara, te uticaj savremenih trendova u zdravstvenoj zaštiti na menadžment u sestrinstvu.

Kako bi se podržalo unapređenje zdravstvenog sistema i kvalitet usluga krajnjim korisnicima, od ključne je važnosti imati kompetentne i pouzdane menadžere i lidere među sestrinskom radnom snagom. Cilj edukacije je jačanje kako menadžerskih, tako i komunikacijskih vještina medicinskih sestara/tehničara sa kolegama, saradnicima, pacijentima i medijima. Glavne i nadzorne medicinske sestre i tehničari zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj imali su priliku prisustvovati stručnim i kvalitetnim predavanjima i vježbama dr. Milana Latinović, prof. dr Zlatka Maksimovića, prof. dr. Zvezdane Rajkovače, Mirjane Janković, Branke Sladojević i Jelene Vujić.

U okviru Projekta jačanja sestrinstva u Bosni i Hercegovini, koja se bavi razvojem menadžerskih i liderskih sposobnosti medicinskih sestara-tehničara, planiran je niz edukacija s ciljem jačanja menadžerskih vještina medicinskih sestara-tehničara na svim nivoima zdravstvene zaštite.